donderdag 28 mei 2015

De eerste dag, donderdag 28 mei


5 uur, werd ik wakker en met mij de jongetjes. Na even proberen te rekken, maar een bad gemaakt. Half 6, zaten de mannen al te spatteren. Toen om 7 uur naar beneden. Ontbijtbuffet met 3 jongetjes. Tjonge wat kregen ze veel aandacht met die blonde koppies; "Are they twins?" "Ahww... they're sooo cute!!" "Hi sweety!! How are you? What's your name? " Jori lachte vriendelijk terug, gaf zelfs antwoordt, Kian keek gewoon de andere kant op en Roaz... die keek heeeeel lelijk terug en begon bij de 3de vraag keihard te brullen. :P  Ze aten wat cornflakes maar dat was het ook wel.

rondjes lopen, rondjes lopen. Prachtig aangelegd, maar niks te doen dus :s


30 graden... en het zwembad is nog dicht!! Onderhoud...

Om half 10 kwam Candice van One World Relocation Machiel ophalen om de huurauto te gaan halen. Daarna kwamen ze terug om ons op te halen en gingen we met z'n allen naar AT&T voor prepaid simkaarten. Later komt pas ons abonnement omdat we een social securitynumber nodig hebben daarvoor.

Wat een toffe auto mogen we gebruiken! Een Crysler Town and Country. 1 met 7 zitplaatsen, deuren die je met je sleutel van afstand open kunt laten gaan, een dvd-speler erin, overal kleine handigheidjes en (heel fijn met 30 graden vandaag) goede airco! Te gek eigenlijk wel hoor. Maar voor een huurauto, best prima! ;) We reden met Candice vast langs wat huizen en ze liet ons kort het centrum van Glen Rock zien. Een ander stadje waar wat huizen te huur zijn vanaf 1 Juli, zodat wij konden bedenken of het de moeite waard zou zijn daarop te gaan wachten. Het lijkt er namelijk op dat we niet in Ridgewood, het stadje waar we graag zouden gaan wonen, uit gaan komen.

We hadden in Ridgewood nog 1 huis op het oog waarvan onze aanvraag ook al goed gekeurd was, maar het contract nog niet helemaal rond. De huurbaas van dat huis had namelijk nogal een vreemd contract opgesteld wat erg in zijn voordeel was. Hij had een aantal aanpassingen gedaan, maar lang niet alle rarigheden eruit gehaald en eigenlijk raden iedereen ons het wel af om dat te tekenen. Toen ook nog bleek dat hij al een aantal keer voor de rechter had gestaan omdat hij aangeklaagd was door zijn huurders voor het inhouden van borg en dergelijke was het ons duidelijk. Laat maar. Onze overige opties zijn helaas allemaal niet echt onze voorkeur, maar we zullen het daar toch mee moeten gaan doen. Heel veel langer in het hotel met de jongens, willen we ook liever niet.


Even wat picknickboodschappen gedaan en op naar een park. Daar gegeten en lekker gespeeld. Toen nog even wat winkels af op zoek naar een bal, we vonden ook wat leuke Amerikaanse autootjes, avondeten kopen en zo was het al bijna weer 5 uur.
nog even ballen en 'afkoelen' in de tuin...


We kochten een kant en klare ovenschotel met rijst en burrito-achtige dingen. Blijkt in het hotel dat het toch niet in een ovenbestendige schaal zat en dat er (ondanks de mega grote oven in de kamer) geen ovenschaal aanwezig was. Machiel even gaan vragen bij de receptie en daar konden ze hem alleen zo'n aluminium wegwerp ding meegeven. Nou ja, prima voor nu, maar wel raar op zich. met 5 man in een appartement zitten met maar 2 lepels, 4 vorken en 2 pannetjes.... humm.... Morgen maar wat gaan halen gelijk!
Tijdens het avondeten had Roaz het gehad. Al die nieuwe indrukken, pijn aan zijn billetjes, brullen dus. Na een (letterlijk) afkoelend bad viel hij gelukkig al  snel in slaap.
Wij belden nog even met Valentina over onze opties op huizen gebied. Weinig helaas :( Er zijn een aantal opties, ver weg van dat centrum wat we zo gezellig en leuk vinden. Allemaal minstens 10 min met de auto van pre-schools en bijna niks op loopafstand. Er is 1 huis wat 1 Juli beschikbaar zou zijn wat wel in het centrum ligt. Maar dat huis heeft weer een gedeelde tuin, wat met 3 kleine kindjes ook niet super ideaal is. Bovendien... dan moeten we dus een maand in dit hotel blijven zitten. Er is hier niks om de kids te vermaken, de ruimte is klein en alle spullen in de container moet dan opgeslagen worden wat behoorlijk duur is. Echt verre weg ideaal allemaal dus. Maandag gaan we langs 3 huizen die allemaal direct beschikbaar zouden moeten zijn. We gaan daar morgen zelf maar vast langsrijden ook... Nu eerst vroeg slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten