vrijdag 1 mei 2015

Dagje New York!


Vandaag hadden we niks op het programma staan, dus wij gingen naar The Big Apple! Gewoon even een dagje voor onszelf. Na het ontbijt gingen wij met de auto en een cup of coffee naar het station. Vanaf het station in Allendale hadden we zo'n 60min nodig om bij Penn Station te komen, hartje Manhattan. Van 9am tot zo'n 6pm liepen we vanaf daar, via Broadway, Times Square, Seventh Avenue naar Central Park. Via Fifth, Grand Central Station, Madison Square, Union Square Park, Washington Square Park, Broadway again, door Tribeca naar het One World Trade Centrum bij 'ground zero'. Nog verder door, langs The charging Bull naar Battery Park vanwaar je het vrijheidsbeeld goed kunt zien. Zomaar, een zijstraatje! Midden tussen al die mega gebouwen een straatje van New YorkUniversity!
French Houses

Onderweg worden we bijna op elke hoek wel aangesproken door mannetjes die ons een bustour willen aansmeren op een of andere Hop-on-Hop-off bus. Wij zien er duidelijk te gekleurd uit om locals te zijn. "Man! I really love your jacket!" ;) Ik denk dat Machiel de enige in de hele stad was met een rode broek!


Inmiddels is het 5 uur. Hebben we veel gezien! Vooral veel 'Yellow cab's', M&M store, een hele grote Toys R'us, het fijne en gezellige Central Park dus en nog een heel aantal andere leuke parken om even te rusten en te genieten van de straatmuzikanten en het zonnetje. Onze voetjes doen al behoorlijk pijn maar eigenlijk willen we toch ook nog even de Brooklyn Bridge op. Gaan we dat redden? Ja, maar doen, want die brug gaan we later vast niet helemaal doen met de 3 ukkies. Mooi! Tof lijnenspel en super uitzicht! Maar aan de andere kant komen we op de een of andere manier tussen alleen maar commerciƫle gebouwen uit, met politiemannen of bewaking er om heen, geen eettentjes, winkeltjes of iets. Duidelijk de verkeerde afslag genomen en alles staat daar in de steigers. Geen drol te zien dus ook ;) Gelukkig nemen we een afslag op zoek naar de metro en komen daardoor op een pleintje uit waar allerlei eetketens zitten. Tja. Chipotle it is! Mega dikke, grote, wrap die bij de eerste hap natuurlijk al helemaal uit elkaar valt, ik onder de guacamole en sour creme uiteraard. Maaar ... het smaakte erg lekker na die lange wandeling! Metro terug, hier en daar even zitten wachten, om 10 uur 's avonds waren we weer thuis.Geen opmerkingen:

Een reactie posten