zaterdag 18 april 2015

Wat deden we in de tussen tijd? * Keep you posted, ahum...*


*Keep you posted* zei ik ergens eind februari... dat is een aardig mislukte belofte geworden. Wat uiteraard niet wil zeggen dat wij in de tussentijd stilgezeten hebben. Eigenlijk hadden we aardig wat te melden. We mistten alleen de tijd om dat ook daadwerkelijk te doen :(
* We regelden nog wat papierwerk. Diploma's, aanvraag bij de bank tot verhuur, opzeggen van tv, internet, water, elektra, postcodeloterij, maandelijkse donaties aan Zuid hollands-Landschap, lidmaatschap Judo enzovoorts enzovoorts.

* We gingen naar de bank om ons pakket door te lopen, loze verzekeringen op te zeggen, passen om te zetten naar wereldpassen, "Wat moeten wij doen als we geen Nederlands ingezetenen meer zijn?" Zegden 1 bankrekening gewoon helemaal op.

* We deden nog wat onderhoud aan ons huis; Lieten een oude rotte deur vervangen, plaatsten een schutting tussen ons en de aardige, maar verzamelende buurman, haalden samen met 'de opa's en een lieve elektricien-oom de oude rotte schuur plat, daar kwam een fijne overkapping/veranda-achtige achterplaats voor terug! Onze (al minstens 3 jaar) piepende voordeur piept niet meer! Maakten een paar lampjes die we niet misten, maar die het al even niet meer deden .... en nog wat van die ongein

* We vierden onze verjaardagen met (bijna) al onze lieve vriendjes en familie! <3 Zij bekostigden samen onze nieuwe (hut)koffers met heus TSA (amerika-proof ;) ) slot en een hele verzameling fotootjes, reisdagboekjes, instax-Mini camera en al wat leuks dat daar bij kwam! Super bedankt daarvoor!

* We hadden een telefonisch intake- en adviesgesprek met Edufax over de scholing van de jongens in Amerika. Waar moeten we op letten? Hoe zit het daar met het onderwijssysteem en hoe staat dat in verhouding tot het onderwijs in Nederland. Hoe kunnen we er voor zorgen dat ze straks weer goed aansluiten bij het onderwijs hier als we terugkomen. (hieruit rolde een 40 pagina's tellend rapport !! :o )
* Aansluitend een gesprek met Jori's juf. Hoe kan zij ons nog helpen? Wat kan de school meegeven er van uit gaande da Jori over 2 jaar weer hier in groep 4 zal starten.

* Er kwamen 4 mannen van verhuisbedrijven bij mij op de koffie ... Namen dozen mee voor de jongens, knuffels van Woezel en Pip (?), en ieder weer een mapje met nog meer papier, stickers voor de verhuizing, mooie praatjes. Waaruit 4 totaal verschillende offertes rolde! Schrik niet; dat liep van €5678 tot €6900 en van 20 cub aan spullen tot aan 24cub!! En geloof me, ik deed bij iedere man hetzelfde praatje! Heb op iedere deur hier in huis briefjes hangen met daarop een lijstje wat mee gaat en wat niet. Dit is dus puur inschatting vanuit hun ervaring... Ook al vond ik de Woezel&Pip man nog zo aardig (6900) je begrijpt... We gingen voor de wat norsige, oudere man zonder dozen, praatjes of knuffels (5678). Dit is overigens allemaal zonder tax, eventuele kosten bij de duane (die zijn er altijd), verzekering en nog wat andere kleine ongein... Maar daarin zat dan weer geen (of weinig) verschil per bedrijf. Best een duur grapje hè !?

* Tussendoor 3 beurzen/markten van Jippiejajee! en veel nieuwe collecties wat aardig wat invoer/uitzoek/voorbereidingswerk met zich meebrengt.

* Kian mocht naar de oogarts en kreeg daar een nieuwe bril!

* Wat persoonlijke bezigheden; er werd een lief klein meisje geboren! verjaardagen, vriendengroepdates, weekendje Moeder-dochter, Broer&Sis weer terug uit Ozzie-land


* en dan.... al die spullen! Man, wat hebben wij een hoop boeken! Maar ze zijn allemaal zo leuk!? En we moeten toch ook het Nederlands van de jongens op peil houden.... Jep! Bijna allemaal maar mee dus ;)

Inmiddels zijn er al wat dozen, fietsendrager, groter spul naar mijn ouders (bedankt voor de plank in de garage pap!), staan de curvers met foto's, wat persoonlijke dingen, mijn trouwjurk klaar voor naar de schoonouders (fijn een plekje op de zolder!), gingen er al heel wat dozen naar De Kringloop, kleding naar het goede doel en kregen allerlei andere prullaria andere eigenaren via Marktplaats, Facebook enzovoorts! Maar er zijn nog wat kasten uitzoekwerk te gaan ook...

Goed tot zover onze bezigheden! We gaan de vaart er een klein beetje proberen in te houden met update nu! Echt....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten