dinsdag 21 april 2015

De Visums!

* Ze zouden de papieren voor Machiel werkvisum in April in orde gaan maken. Ohnee, toch pas na de previsit, het was zo gebeurd > begin mei zouden ze het aan gaan vragen...
Maaar.. toen kwamen de verhuismannetjes. Die zeiden; "Alles wat ik van jullie nodig heb straks, zijn jullie getekende verzekeringspapieren, kopie van je paspoort en je visum" .... uhhh... maaar dat hebben we dan dus nog niet! "Dan laat ik de container niet vertrekken op het schip. Dat risico neem ik niet. Duur grapje als ik hem laat verzenden en hij moet daarna toch weer terug"
humm, stresssss!! Machiel maar weer gaan mailen. Met Fregoman, het bedrijfje in Amerika dat ons namens KPMG begeleid met al dit soort papierwerk. Oke, dan gingen ze er wel eerder aan beginnen. Het werd nu alleen wel een beetje krap met onze pre-visit die gepland staat voor eind-april. Want dan moet het paspoort met Visum erin wel weer terug zijn. Je moet namelijk op gesprek bij de ambassade en daar laat je je paspoort daarna achter. Zij gaan dan aan de slag met je visum en als het goedgekeurd wordt, krijg je hem na ongeveer 3 dagen weer terug met Visum erin. Ja, toch maar doen! Het moest voor de verhuizing geregeld zijn en die hadden we inmiddels vast weten te leggen op 11 mei. Goed, Fregoman ging aan de slag. Een aantal dagen later kwam hier een FedEx meneertje met een heel dik pakket aan papierwerk. Met daarin het contract van Machiel plus een hele onderbouwing, in drievoud, waarom Machiel dat werkvisum moest krijgen. En wij dus een 'dependend-visum'. Nu konden we zelf het visum gaan aanvragen. Een vragenlijst waar je u tegen zegt! Niet alleen om de lengte en de tijd die je nodig hebt om dat hele ding in te vullen. Maar ook omdat er de meest bizarre vragen in staan!
- Are you coming to the united States to engage in prostitution or unlawful commercialized vice ....
- Have you been involved in, or do you seek to engage in, money laundering?
- Do you seek to engage in espionage, sabetage, exportcontrol violation or any other illegal activity while in the United States?

Echt ... seriously?? As if, ik daar dan ja zou invullen....? As if een kind van 1,5 dat zou doen...?

Maar, anyway... dit dus. x 5! Dan, nadat je betaald hebt uiteraard, kun je een afspraak gaan inplannen bij het Consulaat van Amerika in Amsterdam. Dinsdagochtend om 9uur mochten we komen. Voor de aanvraag en een interview. Goed. Netjes gekleed dus. Machiel in pak, ik in jurk, jasje en pumps gaan we daarheen. Telefoon en alle andere lossen ongein lieten we in de auto. Maar goed ook. Anders hadden we van de bewaker buiten mooi in een andere rij mogen gaan staan! "Pasport please! Did you bring your phone? No? you can go through. Yes? Stand over there please. Your entrance will be delayed. In line for 9.30"  Daar werd je met zo'n handscanner gecheckd. Naar binnen, weer je paspoort, ketting en alles af, door een poortje, pieppiep, terug, schoenen uit. Prima gelukkig. En dan in de wachtruimte gaan zitten. Gewoon een paar rijtjes stoelen met daarachter een balie met 4 open hokjes. Werden we bij balie 1 geroepen, "no, I just want your passports. Not the plastic" ..eerste stapeltje papier afleveren, vingerafdrukken geven. Terug gaan zitten. Bij balie 7, even 500dollar fraudegeld betalen, terug gaan zitten. Balie 1 weer; laten zien dat je betaald hebt, terug gaan zitten. En dan... roept balie 7 je op! Daar, staande aan de desk werden er wat vragen gesteld, grapjes gemaakt, stempels gezet... "well oke than! What will you whoo for?? the Yankees? You might aswell say Feyenoord then!" 
30min later stonden we gewoon weer buiten. Paspoort kwijt voor 3 dagen en dan zou het visum thuisgestuurd moeten worden. Ok√©, ik was pretty over-dressed. En ja, wat een op-en-neer-gedoe maar.... helemaal geen uren lange zit, heftig ingewikkeld interview of wat dan ook. Pfoe, ook weer geregeld. 
Thuis maar snel weer de gympen aan en met de jongens van het zonnetje genieten! 


Donderdags werden de paspoorten van mij en Machiel thuis afgeleverd. Vrijdags van alle 3 de jongens. Jeuj! We mogen erin ;) check voor dat visum! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten