maandag 27 april 2015

Rental car and Travel adapters ;)

Zondag 26 april
Ontbijten! Wat zullen we nemen, scrambled egg, bacon, gebakken aardappeltjes, Belgische wafels, super zoete croissantjes, bagels, yoghurtjes, cornflakes, fruit, liter bekers koffie?! keus genoeg maar echte gezonde opties … niet heel veel eigenlijk.
Om 12 uur worden we opgehaald in de lobby. We zien een vrouw die wel een beetje lijkt op de vrouw die we van de profielpagina kennen, maar we weten het niet zeker en ze liep al 2 x langs en sprak ons niet aan, hoewel wij de enige in de lobby zijn…

"Are you the Kraakfamily??oh sorry!! I've just passed you guys twice, 'cause I thought you'd be older! I mean, you are both so young! I mean, you look young, I mean, I thought 3 kids and all..." ... 

;)


Dit is Valentina, onze spontane, eerlijk en directe realtor, die samen met ons de komende dagen huizen gaat zoeken. Zij brengt ons naar de Avis- autoverhuur waar we een fijne witte Kia meekrijgen (en daardoor een beetje uitgelachen worden door Valentina ;) ). Onze eerste stop daarna is Sears!! Voor travel adapters… aangezien we heel leuk alle opladers bij ons hebben die hier natuurlijk niet zomaar even in het stopcontact passen. Denk je alle moeilijke dingen geregeld te hebben, vergeet je uiteraard zoiets simpels als dat.
how much coffee-creamer do you need... Echt! Koffiemelk in 30 smaken! Baileys anyone!?

‘Even boodschappen’ doen dan maar… Dat is gewoon een belevenis op zich hier! Van alles hebben ze gewoon 80 soorten!! En dan de prijzen er zonder Tax onder, overal betaal je andere % tax over, rekenen in Lb’s (libra pounds) of in stuksprijzen, of per 2 stuks…. Dit is serieus hard denkwerk!! Veel is gewoon zo bizar duur in vergelijking met boodschappen in Nederland. Dat duurde dus even, voor we wat basis boodschappen hadden.

 " I'll need both your ID's!" 

"Oké, just to be curious; How old should you be to buy a beer?"
"21!" 
...

Mmmm passed that a couple of years ago . Thank you America 


Door naar Dennis en Karin. Een Nederlands gezin wat hier nu al ruim 2 jaar in Wyckoff woont met hun 2 kinderen (Dennis werkt ook bij KPMG) en al bijna weer terug gaan. Super fijn om al die verhalen en ervaringen te horen (juist ook van René en Jeroen), tips te krijgen en een toer door de buurt. Fijn huis ook! Alleen helaas wel met een vrij steile afgrond naar een achtergelegen beekje… ‘gaan onze jongens daar niet geheid een keer invallen?’ Bovendien bleek de volgende dag dat onze tijdelijke huisvestiging voor de eerste opvang hier, geregeld is in het appartementen-hotel waar Machiel en ik nu ook zijn. Een prima hotel, maar er is werkelijk niks voor de kinderen! Geen speeltuintje, geen echt grasveldje, ook niet in de buurt waar we naar toe kunnen lopen. Dat wordt een klein 2 slaapkamersuite waar de jongens net een rondje om de salontafel kunnen rijden met hun autootjes... Dennis en Karin gaan pas eind Juni uit hun huis en dat zou voor ons betekenen dat we een maand in dat hotel moeten ‘wonen’… dat gaat m niet worden! (or I'll probably go CRAZY!)
Coupons, coupons, coupons!!! Je krijgt ze hier overal, bij alles, voor alles!! En dat kan je dus zomaar 20 $ aan boodschappen schelen! we gaan maar coupons hamsteren dus ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten