dinsdag 28 april 2015

Second day home search

'Public library, playground, sportsfields op 15 min lopen'

Dinsdag 9 uur worden we weer opgepikt door Valentina, uiteraard wederom met een grote coffeecup in haar hand ;) We hoopten dat er misschien nog meer leuke huizen online zijn gekomen, maar de markt is eigenlijk niet zo groot deze maanden. Dit is meer een gebied van koopwoningen en de huurwoningen die op de markt komen zijn ook steeds heel snel weer weg. Zo hebben we de afgelopen tijd regelmatig huizen zien komen en gaan of zelfs dit weekend ineens nog van de markt gehaald zien worden. Limited options dus… en twijfelen betekend de kans vergroten dat ze voor je neus weggekaapt worden. Is het dan niet beter om toch te kijken eind Mei, als we aankomen met de 3 jongens? Valentina geeft aan dat wat wij gezien hebben nu, eigenlijk een heel goed beeld geeft van de diversiteit van het aanbod. Dat we kunnen wachten maar dat het niet perse beter gaat zijn tegen die tijd en dat we dan wel met 3 jongens gaan zoeken….

* We bekijken nog een huis met redelijk wat potentie, alleen ook wel wat verder uit de bewoonde wereld en boven budget, terwijl we echt wel wat dingen zullen moeten veranderen nog binnen. X
* Een huis op de bovenste 2 verdiepingen van een groot huis, heeeel mooi bijgehouden!! Ruim, wit, maar dus geen echte tuin en altijd een lange trap op, om alleen maar bij je voordeur te komen…X
* Een huis midden in het centrum van Ho-Ho-Kus (ja :p I know) met alleen een overdekte, gedeelde patio …X
* Een mooi huis wat pas vanaf 1 juli vrij komt omdat de (vriendelijke) Australiërs die er nu in zitten dan pas gaan EN met een bewoonde cottage in de tuin … X
 *****

Blijven over een ‘oké-huis’ op Stevens Ave in Ridgewood. Redelijk kwa grote, niet heel super bijgehouden, kleine badkamers, donkere keuken. Recht tegenover een Elementary School (veel wegbreng verkeer rond 9 en 3, maar ook speelruimte na schooltijden en in het weekend), een leuke vijver met grote speeltuin en parkje op 5min lopen, grote wat wildere tuin, licht aflopend naar een beekje… De tuin was zo groot, dat je daar best een tijdelijk hek neer kunt zetten (zo’n afrolbaar gaas) om ballen tegen te houden. Maar ook een soort van ontdekparadijs voor de jongens… gaat dat hek ze tegenhouden? Of zullen we ze een keer uit de ‘Saddle River’ moeten vissen…?
Super plek gezien de buitenruimte en speelmogelijkheden in de tuin (hutten bouwen!! banden, zand, gras, bosjes...) en daarom heen dus… maar ook veel muggen en vliegen door de beek en het huis was niet ‘je van het’.


Of een huis met veel leefruimte op Steilen Ave in Ridgewood. Een grappig, gezellig huis met veel kamers, veel trappen die in een soort cirkel door het huis heen gaan. Er is een grote, lichte, landelijke keuken met direct daar aan vast een eetkamer, soort van speelkamer of living, in de hal naast de keuken een ruime badkamer met redelijk bad (alle badkuipen zijn hier ongeveer de helft zo hoog als de badkuipen in Nederland…?) Daarnaast een grote (slaap)kamer met ingebouwde boekenkast. Dan kun je een trappetje af, woonkamer met afsluitbare openhaard weer in, ander trappetje op naar nog 5 slaapkamers. Allemaal niet groot, maar gewoon ruim genoeg (we zagen ook veel echt kleine kamertjes!) Dan was er ook nog een trap naar de garage en kelder, van waar je weer een deur door kan naar de ‘unfinished basement’ (een soort grote kelder waar de muren onafgemaakt zijn en er niks speciaals op de vloer ligt), een andere deur door naar de ‘workshop’ (oud keukenblok met tools enzo), hoekje om naar een soort rare, halve verdieping waar de bewoners een soort kinderruimte van gemaakt hebben met schoolbord, vloerschildering, muurschildering, grappig gewoon. gangetje door naar de ‘laundry’ waar ook weer een deur terug de garage in gaat (nu ben je rond dus ;) ). En via de laundry kun je ook naar een soort 3 season-room (in de winter is het daar vast te koud?) met schuifdeuren naar de tuin en weer een trap omhoog ook richting die speelkamer/living naast de keuken!!! Nou, als jullie dit nog snappen via een schriftelijke rondleiding…… hihi, wij wisten toen we eruit liepen eigenlijk al niet meer hoe het zat!!

Er zit een tuin bij dit huis! Niet een super grote (voor de begrippen hier), maar er past best iets van een zwembadje, tuinset en nog iets anders om in te klimmen of springen in. EN, groot voordeel, er zit gewoon een hek om heen wat voor mij betekend dat ik de jongens met een gerust(er) hart alleen kan laten spelen buiten wat ze thuis ook veel doen. Het is hier niet gewoon dat er in iedere paar straten een speeltuintje staat net als bij ons, dus alleen op straat spelen, wordt hier niet zo veel gedaan.
Fijner huis dus, met veel mogelijkheden binnen, ook wel mogelijkheden in de tuin al is het niet zo ‘adventures’ als het huis op Stevens. Er is ook niet zo’n mooie vijver praktisch om de hoek, wel op 5minuten fietsen/15min lopen. Daar is namelijk een fijn buitenzwembad, grote speeltuin, openbare sportvelden en de bibliotheek. Met 5 minuten verder het hart van het stadje. (Starbucks!! ;) )

Keuzes.

We besluiten na de lunch zelf nog even rond te gaan rijden met de auto. Even te parkeren, door de buurten te lopen. Beide huizen nog eens van buiten te gaan bekijken. (Steilen Ave bekeken we op maandag als eerste, Stevens op dinsdag als laatste) De parkjes in te lopen … (oe! Ik werd meteen 6x geprikt bij Stevens… is dat fijn in je eigen tuin straks?) Ridgewood voelt goed! (beide deze huizen liggen in Ridgewood) Van alle stadjes waar we doorheen gereden zijn is dit een soort van het grootste centrum (wat nog steeds maar 3 straten is;) ), lopen de meeste mensen op straat (in Allendale gingen we even wandelen en werd er gewoon naar ons getoeterd!), wordt er hier en daar gefietst, zijn er zelfs een paar fietspaden en een heel mooi gezellig park. Wel betekent dat, minder grote tuinen, de huizen wat dichter bij elkaar (nog niks vergeleken met onze rijtjeshuizen! :p ), mensen spreken elkaar wat sneller aan, zijn minder gericht op echte privacy.
'ook hier parkeermeters... voor muntjes! Even een Starbucks Chai Latte halen in het centrum ;)'

Thuisgekomen, even laten bezinken, wisten we het eigenlijk wel. We willen deze week besluiten! Dit zijn onze opties! Willen we gevaar in de tuin als we ook voor veel meer ruimte binnen kunnen gaan? Bovendien kunnen we op Steilen eigenlijk ook gewoon veel meer met onze geliefde bakfiets… tja. Keuze gemaakt!! Valentina mailen; we willen graag morgenvroeg nog even naar Steilen want we denken dat, dat ‘m wordt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten