woensdag 5 augustus 2015

Stokes State Forest 2.0 ;)


Dat kamperen hier... we💛it!!
"Zullen we dit weekend weer naar het bos gaan?" , "Ja, leuk! Jori vraagt er al naar sinds we terug zijn." , "Top! Dit keer maar wel reserveren dan?"  Vorige keer waren er helemaal niet zo veel plaatsen meer over toen we 's avonds laat op het park aankwamen en om maar geen risico te nemen, ging wij dus aan het surfen op de site van 'Reserve America' waar je alle campingplekjes in de Nationale parken in New Jersey vindt. 

Bijna alles was al vol!! Steeds als we een camping vonden met nog veel plek, bleek daar de douche/wc niet te werken omdat deze in onderhoud was dat weekend (raaarrrr toch? Om dat in hoogzomer te doen!?) mmm.... In Stokes was nog plek? Nou ja, prima toch! Nog genoeg wat we daar niet gezien hebben, High Point State Park ligt er direct naast en er zijn daar 4 campings, nemen we deze keer toch een andere? Dus wij boekten een plekje op de Shotwell campsite.
Komen we daar vrijdag vrij laat aan (files, en we hadden toch gereserveerd dus deden rustig aan), blijkt er een 'berenplatform' te zijn, waar onze tent niet op past. En de rest van de plek was schuin en vol met stenen. Oeps... bijna half 8, dus snel beslissen! Terug naar het parkoffice en daar gekeken welke plekken nog vrij waren (als het parkoffice sluit, schrijven de rangers het daar op een bord, kun je zelf gaan kijken als je te laat aankomt of de plek dan nog steeds vrij is en je 's ochtends vroeg melden daar voor de betaling). 

Toen maar direct weer naar Steammill gereden waar we vorige x ook stonden omdat we wisten dat de plekken daar groot en vlak waren EN we het er vorige x prima naar ons zin hadden. Het is wel helemaal bovenin het park, een (prachtige!!) rit van zeker 15min en we wilden eigenlijk nog voor 8 uur bellen naar de reserve America lijn om onze reservering dan om te zetten. 3 voor acht kozen we een plekje, wij bellen.... tja.... uhm... lastig.... "daar kunnen wij hier niks aan doen. Moet je echt bij het parkoffice zijn"  Nou ja, we nemen de gok maar gewoon!! Hier een prachtplek, daar konden we echt onmogelijk normaal staan (mits we onze tent tegen de vuurpit aanzetten en dan nog stonden we behoorlijk scheef). Half 9 stond de tent, precies voor het echt donker was 😉. Niet echt tijd meer voor een vuurtje, dan maar een avondwandeling met zaklampen voor de boys. (want stiekem, vond mama dat toch best spannend ondanks al haar hike en dropping ervaringen :p niet voor mezelf, maar wel voor die 3 kleine ukkies, gillend om me heen .. en dan al die berenwaarschuwingen... ;) )

zelfs Roaz ging hierna keurig liggen en direct slapen ;)
Zaterdagochtend even melden bij dat Parkoffice, geen probleem, reservering werd zo omgezet, geen extra kosten. Op naar High Point State Park, daar een trail gelopen en even zwemmen met weeral prachtig uitzicht op het park om ons heen. Daarna vuurtje stoken, worstjes braden, eten en nog aan de Marsmellows natuurlijk. Zo putten we ze wel uit. 😆 
Cedar Swamp Trail in High Point State Park

  

even pauze tussendoor, en daarna lekker afkoelen in Marcia Lake (High Point)Toen snel houtsprokkelen...


en een flink vuur maken! eerst voor de worstjes, daarna voor de marsmellows! :)


na 4 ofzo hadden Roaz en Kian het wel gehad.... Maar Jori, was nog lang niet moe ;)

Zondag nog Buttermilk Falls, waar we kwamen via een heeeeel hobbelig zandweggetje! Wat waren wij blij met onze 4wd ;)

En hele smalle bruggetjes :p

En het oude dorpje Millbrook en toen waren de batterijen weer op. Slapende mannen in de auto terug 😃. Weekend geslaagd!


uiteraard... Roaz in het water ipv er naast ;)
 In de oude werkplaats mochten de jongens helpen met spaken maken voor een wagenwiel!
allemaal uitgelegd door vrijwillers, sommige liepen er ook in klederdracht. 


Bij de oude 'orchard' , hier sloegen de boeren vroeger hun voorraad, vooral fruit op voor de koude wintermaanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten